jump to navigation

SUCCESS INTERVIEW 13 May 2009

Posted by primethinkers in Relaks Minda.
trackback

imagesSuatu hari sebuah syarikat mengadakan temuduga untuk mengambil pekerja baru. Seorang pengurus yang sedang menemuduga terperanjat apabila seorang lelaki yang memakai sehelai jeans yang koyak di lutut dan berambut panjang datang hendak ditemuduga. Pengurus itu merungut di dalam hatinya, “Aii…orang macam ni pun ada ke…? Hmm…tapi nak tolak terus pun tak boleh juga”. Kemudian pengurus itu pun memulakan sesi temuduga tersebut :

 

PENGURUS            : Baiklah saya akan ambil awak bekerja jika awak dapat membuat ayat daripada perkataan-perkataan ni – green, pink , white, blue, purple, black.

LELAKI                    : Hmm…baiklah.

Setelah berfikir beberapa ketika, dengan yakin lelaki itu bersuara,

LELAKI                    : I hear the phone ringinggreen…green…green. Then I pink up the phone and I said, blues there? What? White do you say? Aiya…wrong number lah…don’t purpley laa…and don’t call black here o.k….”

 

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: